À la Carte - Take away

Vi erbjuder cateringmat i Göteborg med omnejd

Gourmet Sofie har lagat mat med kärlek sedan 1997. Ekologiskt och närproducerat ligger oss varmt om hjärtat och när vi väljer råvaror har vi alltid kvalitet, säsong och miljö i åtanke. Den ekologiska andelen råvaror i vår matlagning ökar i takt med våra leverantörers utbud. I kombination med vår kärlek till råvarorna, känsla, nyfikenhet och kunskap skapar vi traditionell catering med modern twist till både företagscatering och privatcatering.

Vår specialitet är att laga rätt mat till rätt sällskap vid rätt tillfälle. Beskriv för oss vilka gäster som kommer och syftet med tillställningen så berättar vi vad som skall serveras för att skapa gynnsamma förutsättningar för ett lyckat arrangemang. När valet är perfekt och maten god så trivs gästerna och det är en given succé!

Beställ i god tid, exakt antal behöver vi fem dagar innan. Minimum antal 8 personer per förrätt och varmrätt.
Vi ordnar självklart likvärdiga alternativ för de som önskar vegetariskt och veganskt, ej tål gluten, laktos eller har någon annan matintolerans. Vi samarbetar med budföretag för leverans i Göteborg med omnejd och kan leverera Er mat till självkostnadspris.
Se mer information under Cateringvillkor.

Våra förrätter och varmrätter erbjuder vi för sällskap från 8 personer.

Är Ni 40 personer eller fler får Ni låna såsskålar, potatisskålar, serveringsbestick samt värmboxar, värmplatta, kastrull m.m (om det inte finns kök i lokalen Ni valt att ha Er tillställning i). Vi kan även hjälpa till med personal, porslin, möbler etc om så önskas.

Kanske våra fräscha bufféer kan vara ett alternativ? Här presenteras de som även går att få som “sharing” (buffé för 8-10 personer direkt på borden Ni sitter vid).

Välkommen att kontakta oss för tips, råd och offert!

Kontakta oss


Förrätter

 • Chèvreterrine på Rågbröd med honungsrostade Betor, Portvinsreduktion och rostade Valnötter 76 kr (85 kr inkl. moms)
 • Gourmetröra (rökt lax, räkor) toppad med Löjrom på Rågbröd 76 kr (85 kr inkl. moms)
 • Sotad, sesampanerad Lax med chilimarinerad Pilgrimsmussla samt sojarostade Cashewnötter, Koriander- och Limemajo, friterat Rispapper 107 kr (120 kr inkl. moms)
 • Örtgravat Reninnanlår med Persiljerotspuré, picklad Gulbeta, Hjortronvinägrett och Tunnbrödscrisp 107 kr (120 kr inkl. moms)

Minimum antal 8 personer per rätt. Vi ordnar självklart likvärdiga alternativ för de som önskar vegetariskt och veganskt, ej tål gluten, laktos eller har någon annan matintolerans.


Varmrätter

 • Lättrimmad Torskrygg med smörslungad grön Sparris, örtbakade Cocktailtomater samt sås på Hummer och Dill, Potatispuré 264 kr (295 kr inkl. moms)
 • Helstekt Kalvinnerfilé med Rödvinssås, smörstekt Skogssvamp, bakad Morot och Potatiskaka med Västerbottenost 246 kr (275 kr inkl. moms)
 • Parmesangratinerad Portabella fylld med soltorkade Tomater, Selleri och Vitlök serveras med tryffelsmaksatt Blomkålspuré, löksvängda Sockerärtor och Potatiskaka med Västerbottenost 223 kr (250 kr inkl. moms)
 • Hjortytterfilé med lökfrästa Haricots Verts, sotade Rotfrukter samt Skogssvampsås och Hasselbackspotatis 264 kr (295 kr inkl. moms)

Vår meny gäller under alla årets månader – vill Ni ha mer säsongsanpassade grönsaker, fråga oss!

Minimum antal 8 personer per rätt. Vi ordnar självklart likvärdiga alternativ för de som önskar vegetariskt och veganskt, ej tål gluten, laktos eller har någon annan matintolerans.


Dessert

 • Chokladtarte med Halloncrème och kanderade Nötter färsk Mynta
  80 kr (90 kr inkl. moms)
 • Kokoscheescake på Browniebotten med lakritsmyltade Bär
  80 kr (90 kr inkl. moms)
 • Vegansk Chokladmousse med kanderade Nötter och färsk Mynta
  80 kr (90 kr inkl. moms)
 • Passionsfruktspannacotta med Hallonmylta
  52 kr (58 kr inkl. moms)

Grand Dessert
Liten Passionfruktspannacotta med färskt Hallon
Fransk liten Chokladkaka (60 %) med Romgrädde
Fruktspett med Jordgubbe, Kiwi och Melon
Kuvertpris 85 kr (95 kr inkl. moms)

Ostbricka
Ost – välj mellan Brie, Chèvre, Gorgonzola, Västerbotten
Marmelad – välj mellan Fikon och Lagerblad eller Cantaloupe och Vanilj
Knäckerutor och Grönsaker
1 ost med tillbehör 48 kr (54 kr inkl. moms)
2 ostar med tillbehör 64 kr (72 kr inkl. moms)

Minimum antal 8 personer per rätt. Vi ordnar självklart likvärdiga alternativ för de som önskar vegetariskt och veganskt, ej tål gluten, laktos eller har någon annan matintolerans.