Vegetariskt & Veganskt

Julfirande med jobbet i coronatider! Funkar det? undrar ni kanske.
– Självklart, säger vi på Gourmet Sofie. Det gäller bara att vara lite extra försiktig och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Bjud in till julbord på kontoret i stället för att gå ut på lokal. Då möter medarbetarna bara personer som de känner väl och därför tar mer ansvar för att följa FHMs riktlinjer. Alla kan känna sig trygga – ingen vill ju utsätta en kollega och vän för onödiga risker.

Planeras årets julfest digitalt eller som hybrid (IRL och digital) kan vi kan ordna leverans hem till anställda, avhämtning på jobbet eller att maten hämtas hos på Nordenskiöldsgatan.
Hör av er – vi är gärna ert bollplank i planeringen av en pandemitrygg julfest.

Handsprit, plasthandskar och extra serveringsbestick skickar vi med till dem som önskar!

Nedan presenteras våra vegetariska alternativ för julfirandet – självklart erbjuder vi även våra övriga vegetariska bufféer under julsäsongen!

Minimiantalet på Julborden är 8 personer och minimiantalet på jultallrikarna är 1 person fr.o.m. 4 december – dessförinnan gäller som vanligt 8 personer som minsta antal på tallrikarna.

Beställ innan första advent så bjuder vi som vanligt på lite julgodis!

Till alla Julbord skickar vi med en bordsskylt som presenterar rätten samt en samlad lista på de vanligaste matavvikelserna (ägg, gluten, mjölkprotein, laktos, nötter). Vi har stor erfarenhet av specialkost och lagar självklart likvärdiga alternativ för dessa personer.

Säsongsutbudet för julen erbjuder vi fr.o.m. 27 november t.o.m. 23 december.


Vegetariskt Julbord

Picklad Svamp med Sillkryddor, Vegansk Gubbröra, Brantevikstofu, gravad Morot med Hovmästarsås, Färskpotatis, Ägghalva med Dillmajonnäs, senapsgriljerad Halloumi, Grönkålssallad med Morot, Apelsin och Pumpafrön,

Grönkålspaj, Rödbetssallad, Sofies Senap, rostade Rotfrukter med Spenat och Granatäpple,
veganska Köttbullar, Rödkål, vegansk Janssons Frestelse,

Cheddar, Vörtbröd, Knäckebröd, vispat Smör

Kuvertpris: 332 kr ex moms (372 kr inkl moms)


Vegansk Jultallrik

Picklad Svamp med Sillkryddor, Vegansk Gubbröra, Brantevikstofu, gravad Morot med Hovmästarsås, Färskpotatis, Sauce Vert, Grönkålssallad med Morot, Apelsin och Pumpafrön, veganska Köttbullar, rostade Rotfrukter med Spenat, Hasselnötter och Granatäpple,

Vörtbröd, Knäckebröd, vegansk Ost och Smör

Kuvertpris: 195 kr ex moms 219 kr inkl moms


Veganskt tillval Småvarmt

Småvarmt med vegansk Janssons Frestelse, kanel- & ingefärsglaserade Oumph, Rödkål 55 kr ex moms (62 kr inkl moms)