031-140 160

Catering av frukost.

En god start på morgonen- catering av frukost

Gourmet Sofie har lagat frukost med kärlek sedan 1997. Rätterna är tillagade på ekologiska, närproducerade och MSC-märkta råvaror och ligger oss varmt om hjärtat. När vi väljer råvaror har vi alltid kvalitet, säsong och miljö i åtanke. Den ekologiska andelen råvaror i vår matlagning ökar i takt med våra leverantörers utbud. Läs mer hur vi arbetar med hållbar utveckling. I kombination med vår kärlek till råvarorna, känsla, nyfikenhet och kunskap skapar vi traditionell catering med modern twist till både företagscatering och privatcatering. Läs hur det fungerar i våra villkor.

 

Det ska vara enkelt för dig att välja Gourmet Sofies catering av frukost, därför har vi flera goda smörgåsalternativ att välja bland.

Hållbar utveckling & engångsmaterial

Hållbar utveckling är viktigt för oss på Gourmet Sofie och vi arbetar aktivt med att minska verksamhetens belastning på miljön. Vår definition av hållbar utveckling är utveckling som tillgodoser dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillgodose sina behov. Vi försöker tänka på detta även när vi jobbar med catering av frukost.

Vi bedriver vår verksamhet ansvarsfullt och enligt standarderna ISO 9001 och ISO 14001 för att säkerställa ett systematiskt kvalitets- och miljöarbete i företaget vilket är en trygghet för våra kunder och samarbetspartners.

99% av allt vi levererar till företag och privatpersoner lägger vi upp på engångsmaterial. I linje med vårt hållbarhetstänk söker vi kontinuerligt efter miljövänliga alternativ med hänsyn till produktens hela livscykel och har ett nära samarbete med våra leverantörer. 

Vi kommer kontinuerligt att fortsätta vårt arbete med att hitta allt mer hållbart engångsmaterial och uppdatera vårt sortiment allt eftersom våra leverantörer får in nya och mer hållbara produkter. Det är mycket nytt på detta område på ingång lovar dom!

Vi packar nästan alla beställningar i packlådor från våra leverantörer som vi återanvänder.

Packlådornas dimensioner är 56x39x10 cm.
Värmeboxens mått är 64x43x43 cm.

Lunch

Engångskit – bestick, servett, glas, tallrik

Glas tillverkad av PLA (100 % fossilfri, förnyelsebar råvara – stärkelse från majs och sockerrör), tål temperatur upp till 40 grader.
PLA sorteras i Sverige som brännbart. Om vi i hade haft industriell kompostering så hade denna kunnat komposteras.
Stabila trädbestick som sorteras som brännbart
Tallrik av naturfiber tillverkad av 100 % förnyelsebar råvara (restprodukt från bland annat sockerrörstillverkning). Återvinns som pappersförpackning.
Box varm mat är tillverkad av papper från certifierat och ansvarsfullt skogsbruk (värnar om miljöanpassning, skogens mångfald samt främjar ett långsiktigt skogsbruk). Återvinns som pappersförpackning.
Sallader levereras i en naturfiberform tillverkad av 100 % förnyelsebar råvara (restprodukt från bland annat sockertillverkning). Återvinns som pappersförpackning.
Det transparanta locket för trevlig presentation tillverkas av R-PET plast. Detta lock behövs även för att säkerställa kvaliteten under frakten och är tyvärr det enda som erbjuds i dagsläget.
Återvinns i plaståtervinning.

Buffé

Kommer vi inte överens om annat så lägger vi upp er buffé på engångsfat och skålar.

Palmbladsfat och skålar är tillverkade av fallna palmblad som formpressas helt utan tillsatser. Produkter tillverkade av palmblad sorteras i Sverige som brännbart. Hade vi haft industriell kompostering i Sverige så hade dessa istället fungerat att kompostera.

Tyvärr finns endast mindre modell av skålar tillverkade av palmblad istället använder vi en naturfiberform tillverkad av 100 % förnyelsebar råvara (restprodukt från bland annat sockertillverkning och annat spannmål).
Återvinns som pappersförpackning.

Väljer ni istället att vi lägger upp på vårt vita porslin skall detta returneras diskat alternativt debiterar vi er för det.

Ur ett miljöperspektiv belastas vår miljö med extra kilo vid leverans, returleverans till oss samt diskningen av porslinet.

 

Övrigt

Palmbladstallrik
Tillverkade av fallna palmblad som formpressas helt utan tillsatser. Produkter tillverkade av palmblad sorteras i Sverige som brännbart.
Hade vi haft industriell kompostering i Sverige så hade dessa istället fungerat att kompostera. Palmbladstallriken har vi i två storlekar (17×17, 24×24 cm). Den är mycket stabil och ett bra alternativ vid servering av buffé.
Vi har även vinglas och champagneglas i plast.
Mingelbox
I papp är tillverkad av 50% återvunnet papper. På insidan finns en beläggning av PE för att formen skall hålla tätt. Återvinns som pappersförpackning.
Kaffemuggen
Är tillverkad av papper från certifierat och ansvarsfullt skogsbruk (= värnar om miljöanpassning, skogens mångfald samt främjar ett långsiktigt skogsbruk). På insidan av muggen finns en plastbeläggning i PLA (100 % förnyelsebar råvara i form av majsstärkelse) för att klara längre kontakt med vätska och värme. Återvinns som pappersförpackning.

Smoothieglas
Tillverkat av PLA (100 % fossilfri, förnyelsebar råvara – stärkelse från majs och sockerrör), tål temperatur upp till 40 grader.
PLA sorteras i Sverige som brännbart. Om vi i hade haft industriell kompostering så hade denna kunnat komposteras.

Sugrör
Tillverkade av PLA (100 % fossilfri, förnyelsebar råvara – stärkelse från majs och sockerrör). PLA plast sorteras i Sverige som brännbart. Om vi hade haft industriell kompostering så hade sugröret kunnat komposteras.
Vi har nu hittat ett sugrör i papper som håller den kvalitet vi kräver och kommer börja använda det när vårt lager är slut.

Catering av frukost med brett sortiment.

Vi har självklart likvärdiga frukostalternativ för dig som inte tål gluten, laktos eller har någon annan matintolerans.

 

Vårt köksteam arbetar ständigt med att utveckla specialkosten så att den ska vara lika smakfull och inbjudande som allt annat vi erbjuder. Har ni några funderingar kring specialkosten är det bara att höra av er!

 

Vi samarbetar med budföretag för leverans för catering av frukost i Göteborg med omnejd och kan leverera er mat till självkostnadspris. Se mer information under Cateringvillkor.

Välkommen med din beställning via vårt kontaktformulär.

Catering av frukost i Göteborg-frallor

Sista detaljen ordnas innen servering.

Catering av frukost

Vi skapar helheten.

Vill du ha hjälp med hela paketet? Inga problem!

Gourmet Sofie erbjuder inte bara catering av frukost. Vi hjälper dig att rama in hela arrangemanget. Det kan vara allt från dryck, porslin, dukning, serveringspersonal, möbler och blommor.

Hör av dig till oss så berättar vi mer.