031-140 160

Catering av julbuffé.

Nu tändas tusen juleljus.

Adventsfika, julbord, julmingel, julfest och nyårssupé – måltiderna mer eller mindre avlöser varandra och vi samlas kring maten under hela december. Se hela julmenyn längre ner på sidan.

 

Oavsett om det gäller en liten julbjudning eller en stor julfest så är maten i centrum. Gourmet Sofie gör det enkelt för dig att beställa catering av julbuffé och jultallrik. Vi hjälper dig att göra firandet extra smakfullt.

Botanisera i vår meny nedan och välj något av våra populära julbord eller vår läckra jultallrik. I vårt utbud hittar du också ett vegetarisk julbord samt en god vegansk jultallrik. Eller kanske ett julmingel som kan ätas på stående fot? Vad du än bestämmer dig för ordnar vi smakfulla matminnen och även du får tid att vara en del av festen.

Vi har stor och bred erfarenhet av specialkost. Om du eller någon av dina gäster önskar specialkost så ordnar vi likvärdig mat – meddela oss vid din beställning. God mat är till för alla oavsett preferenser eller specialbehov.

Vår mat är till stor del tillagade på ekologiska, närproducerade och MSC-märkta råvaror eftersom detta ligger oss varmt om hjärtat. Läs mer hur vi arbetar med hållbar utveckling. Vi väljer de bästa råvarorna med kvalitet, säsong och vår planets bästa i åtanke och skapar traditionell catering med modern twist. Sedan 1997 lagar vi mat med kärlek och väljer våra leverantörer med omsorg. I kombination med känsla, nyfikenhet och kunskap skapar vi catering för alla tillfällen till både företag och privatpersoner. 

Alla kalla rätter på julborden samt jultallrikar levereras på hållbart engångsmaterial, småvarmt till julbord levereras tyvärr fortfarande i folieformar då vi inte hittat något funktionellt bättre alternativ.  

Det småvarma kan levereras varmt packat i papplådor och isolerat väl (håller sig varmt 2-2,5 timmar), i värmebox som ni lånar av oss eller kallt för er att värma i egen ugn enligt våra instruktioner. 

Vi rekommenderar att du beställer så snart som möjligt, risken är att vi blir fullbokade. December 2022 blev vi fullbokade vissa datum mer än en månad i förväg.

Exakt antal och eventuell specialkost meddelas en vecka innan eller efter överenskommelse.

Beställer ni julbord/jultallrik senast vecka 45 bjuder vi på julgodis.

Nedan följer årets julbord, jultallrikar, mingel och desserter. Till julafton erbjuder vi en speciell meny – klicka på gröna knappen nedan.

Har du frågor eller vill ha råd så hjälper vi gärna till! Välkommen med förfrågan och beställning!

Till Julafton

Unna dig att i år beställa ett helt julbord, jultallrikar eller vår julkasse – för vårt utbud till julafton (22-23/12) klicka här.

Beställ gärna från vår webshop för smidig betalning och snabb hämtning den 22-23/12.

Litet julbord 2023

Chili- och rosmarinsill, senapssill, kokt potatis, Sofies gubbröra, ägghalva toppad med dillmajonnäs, kallrökt lax med hovmästarsås, skaldjursröra med dill och pepparrot

 

Grönkålssallad med granatäpple, rostade frön och citronvinägrett, rökt kalkonbröst med syrad rödlök och örtcrème, senapsgriljerad svensk julskinka med Sofies senap, rökt julkorv, rödbetssallad

 

Janssons frestelse, köttbullar, prinskorv, rödkål

Cheddar, vörtbröd, knäckebröd och vispat smör

 

Kuvertpris: 395 kr (442 kr inklusive moms)

Klicka här för allergilista

Vegetariskt julbord 2023

Krämig svill med rödlök, dill och tångkaviar, senapssvill, Brantevikstofu, kokt potatis, ägghalva med dillmajonnäs, vegansk gubbröra, gravad morot med hovmästarsås, senapsgriljerad rotselleri med Sofies senap, rödbetssallad, grönsaksbiff med sauce verte och syrad rödlök, senapsdressad rotfruktsallad, Västerbottenpaj med spenat och lök, grönkålssallad med granatäpple, rostade frön och citronvinägrett

 

Veganska köttbullar, Veganssons frestelse, kanel- & ingefärsglaserad oumph, rödkål

 

Cheddar, vörtbröd, knäckebröd och vispat smör

 

Kuvertpris: 395 kr (442 kr inklusive moms)

Klicka här för allergilista

Stort julbord 2023

Chili- och rosmarinsill, senapssill, krämig ­sill med Västerbottenost och dill, Brantevikssill, kokt potatis, Sofies gubbröra, ägghalva toppad med dillmajonnäs, kallrökt lax med hovmästarsås, skaldjursröra med pepparrot och dill, varmrökt lax med sauce verte

 

Västerbottenpaj med spenat och lök, rökt kalkonbröst med syrad rödlök och örtcrème, grönkålssallad med granatäpple, rostade frön och citronvinägrett, senapsgriljerad svensk julskinka med Sofies senap, rökt julkorv, rödbets­sallad

 

Janssons frestelse, köttbullar, prinskorv, kanel-och ingefärsglaserad fläsksida, rödkål

 

Cheddar, Stilton, Brie, fikonmarmelad, kex och grönsaker

 

Vörtbröd, knäckebröd, vispat smör

Wienernougat, julgodis och konjakstryffel med fikon

 

Kuvertpris: 525 kr (588 kr inklusive moms)

Klicka här för allergilista

Lite sött efter maten?

Sofies Ris à la Malta med röda bär
49 kr (55 kr inklusive moms)

Saffranspannacotta med pepparkakscrunch
52 kr (58 kr inklusive moms)

Vegansk saffranspannacotta med pepparkakscrunch
52 kr (58 kr inklusive moms)

Minipannacotta med saffran och pepparkakscrunch
42 kr (47 kr inklusive moms)

Fransk chokladkaka med apelsinfrosting
42 kr (47 kr inklusive moms)

Konjakstryffel med fikon
30 kr (34 kr inklusive moms)

 

Pris per person, minumum 8 st/sort

Småvarmt till Jultallrikar

Småvarmpaket med Janssons frestelse, prinskorv och rödkål
79 kr (88 kr inklusive moms)

Janssons frestelse
52 kr (58 kr inklusive moms)

Veganssons frestelse
52 kr (58 kr inklusive moms)

Kanel- och ingefärsglaserad fläsksida
52 kr (58 kr inklusive moms)

Veganskt småvarmpaket med Veganssons frestelse, kanel- och ingefärsglaserad oumph och rödkål
79 kr (88 kr inklusive moms)

 

Pris per person, minimum 1 per sort

Jultallrik 2023

Ägghalva toppad med dillmajonnäs, chili- och rosmarinsill, senapssill, kokt potatis, Sofies gubbröra, skaldjursröra med dill och pepparrot, kallrökt lax med hovmästarsås, grönkålssallad med granatäpple, rostade frön och citronvinägrett, senapsgriljerad svensk julskinka med Sofies senap,
rökt julkorv, köttbullar, rödbetssallad, Cheddar, vörtbröd, knäckebröd, Bregott

 

Kuvertpris: 245 kr (274 kr inklusive moms) minimum 1 st

Klicka här för allergilista

 

Vegansk jultallrik 2023

Krämig svill med rödlök, dill och tångkaviar, senapssvill, Brantevikstofu, kokt potatis, vegansk gubbröra, gravad morot med hovmästarsås, rödbetssallad, veganska köttbullar, senapsdressad rotfruktsallad, grönsaksbiff med syrad rödlök, grön­kålssallad med granatäpple, rostade frön och citronvinägrett, vegansk Cheddar, vörtbröd, knäckebröd, Becel

 

Kuvertpris: 245 kr (274 kr inklusive moms) minimum 1 st

Klicka här för allergilista

Julmingelbufféer 2023

Stora julminglet

Sofies gubbröra på rågsnitt

Dubbel sandwich med skaldjursröra

Västerbottenpaj med spenat och lök

Köttbullar och rödbetssallad på rågsnitt

Svensk julskinka med Sofies senap på vörtsnitt

Stiltoncrème och pepparkakor

Kuvertpris: 235 kr (263 kr inklusive moms)
minimum 20 personer
en av varje rätt per person

Klicka här för allergilista

Lilla julminglet 

Sofies gubbröra på rågsnitt

Svensk julskinka med Sofies senap på vörtsnitt

Stiltoncrème och pepparkakor

Kuvertpris: 115 kr (129 kr inklusive moms)
minimum 20 personer
en av varje rätt per person

Klicka här för allergilista

Veganska julminglet

Vegansk gubbröra på rågsnitt

Veganska köttbullar med rödbetssallad på rågsnitt

Senapsgriljerad rotselleri med Sofies senap på vörtsnitt

Kuvertpris: 115 kr (129 kr inklusive moms)
minimum 20 personer
en av varje rätt per person

Klicka här för allergilista

Julbuffé dukning

Bordsdekoration.
Låt naturen utanför bli en del av dukningen. Duka med granris i vaser, som en vacker krans eller bara genom att lägga grankvistar på varje kuvert. Låt små hyacinter stå i småvaser som ett pärlband över bordet. Det är dekorativt att sprida ut valnötter, röda svenska vinteräpplen eller torkade apelsiner på bordet.


Mys med levande ljus.
Tända ljus skapar en varm, levande stämning. Vill du skapa herrgårdskänsla väljer du att duka med stora kandelabrar med långa antikljus. Vill du istället dekorera med flera små ljuskällor kan du dekorera med små, vackra ljuslyktor. Oavsett val ger levande ljus en mysig känsla.

Färgtema.
Utgå ifrån en färg du tycker om. Oavsett om det är rött, grönt, vitt, brunt eller guld är det viktigt att hålla fokus på denna och sedan eventuellt välja till en eller ett par accentfärger.

Bordsplacering.
Oavsett storlek på sällskap är bordplacering ett kul sätt att bryta konstellationer och skapa nya kontakter. Det finns färdiga små julkulor att köpa eller gör det enkelt och skriv namn på vackra, klassiska julklappsetiketter.

Vi skapar helheten.

Vill du ha hjälp med hela paketet? Inga problem! Gourmet Sofie erbjuder inte bara catering av julbuffé och jultallrik. Vi hjälper dig att rama in hela arrangemanget. Det kan vara allt ifrån dryck, porslin, dukning, serveringspersonal, möbler och blommor.


Hör av dig till oss så berättar vi mer.

NYTTTT