031-140 160

Catering av julbuffé.

Nu tändas tusen juleljus.

Adventsfika, julbuffé, julfest och nyårssupé – måltiderna mer eller mindre avlöser varandra och vi samlas kring maten under hela december. Oavsett om du har en liten julbjudning eller en stor julfest så är maten i centrum. Gourmet Sofie gör det enkelt för dig att beställa catering av julbuffé och jultallrik. 


Vi hjälper dig att göra firandet extra smakfullt. Botanisera i menyn och välj vår populära julbuffé eller vår läckra jultallrik. I vårt utbud hittar du också en god vegansk jultallrik. I vår à la carte hittar du smakfulla och välkomponerade rätter avsedda för en lyxigare nyårssupé. Vad du än bestämmer dig för ordnar vi smakfulla matminnen och du får tid att vara en del av festen.


Vi är vana att ordna mat efter specialkost och anpassar menyn efter dina önskemål. Om du eller någon av dina gäster önskar specialkost, glöm inte att tydligt informera oss om vilka livsmedel som ska uteslutas ur din beställning. God mat är till för alla oavsett preferenser eller specialbehov.


Rätterna är tillagade på ekologiska, närproducerade och MSC-märkta råvaror och ligger oss varmt om hjärtat. Läs mer hur vi arbetar med hållbar utveckling. Vi väljer de bästa råvarorna med kvalitet, säsong och vår planets bästa i åtanke och skapar traditionell catering med modern twist. Sedan 1997 lagar vi mat med kärlek och väljer våra leverantörer med omsorg. I kombination med känsla, nyfikenhet och kunskap skapar vi traditionell catering med modern twist till både företag och privatpersoner. 


Vår catering av julbuffé levereras kall till dig på engångsfat. Du värmer lätt upp den enligt våra instruktioner. Vill du lyxa till det kan vi leverera maten varm, serverad på vårt eller ditt porslin.

Menyförslag.

Julbord & jultallrik

Kommer till hösten.

Julbuffé

Sista detaljen ordnas innan servering.

Fyra stämningsfulla tips till lyckad dukning.

En juldukning i avskalat vitt, sagolikt skogsgrönt, glänsande guld eller klassiskt rött? Vi håller oss gärna till de klassiska julfärgerna när vi skapar en vintrig dukning. Vi ger dig fyra tips hur du kan du få julbordet att glänsa!

Julbuffé dukning
Bordsdekoration. Låt naturen utanför bli en del av dukningen. Duka med granris i vaser, som en vacker krans eller bara genom att lägga grankvistar på varje kuvert. Låt små hyacinter stå i småvaser som ett pärlband över bordet. Det är dekorativt att sprida ut valnötter, röda svenska vinteräpplen eller torkade apelsiner på bordet.

Mys med levande ljus. Tända ljus skapar en varm, levande stämning. Vill du skapa herrgårdskänsla väljer du att duka med stora kandelabrar med långa antikljus. Vill du istället dekorera med flera små ljuskällor kan du dekorera med små, vackra ljuslyktor. Oavsett val ger levande ljus en mysig känsla.

Färgtema. Utgå ifrån en färg du tycker om. Oavsett om det är rött, grön, vitt, brunt eller guld är det viktigt att hålla fokus på denna och sedan eventuellt välja till en eller ett par accentfärger.

Bordsplacering. Oavsett storlek på sällskap är bordplacering ett kul sätt att bryta konstellationer och skapa nya kontakter. Det finns färdiga små julkulor att köpa eller gör det enkelt och skriv namn på vackra, klassiska julklappsetiketter.

Vi skapar helheten.

Vill du ha hjälp med hela paketet? Inga problem! Gourmet Sofie erbjuder inte bara catering av julbuffé och jultallrik. Vi hjälper dig att rama in hela arrangemanget. Det kan vara allt ifrån dryck, porslin, dukning, serveringspersonal, möbler och blommor.


Hör av dig till oss så berättar vi mer.

MicrosoftTeams-image (18) copy