031-140 160

Catering av julbuffé.

Nu tändas tusen juleljus.

Adventsfika, julbuffé, julfest och nyårssupé – måltiderna mer eller mindre avlöser varandra och vi samlas kring maten under hela december.

Oavsett om du har en liten julbjudning eller en stor julfest så är maten i centrum. Gourmet Sofie gör det enkelt för dig att beställa catering av julbuffé och jultallrik. Vi hjälper dig att göra firandet extra smakfullt.

Botanisera i menyn och välj något av våra populära julbord eller vår läckra jultallrik. I vårt utbud hittar du också ett vegetarisk julbord samt en god vegansk jultallrik. Eller kanske ett julmingel om ni skall äta på stående fot? Se nedan för årets meny. Vad du än bestämmer dig för ordnar vi smakfulla matminnen och du får tid att vara en del av festen.

Vi är vana att ordna mat efter specialkost och anpassar menyn efter dina önskemål. Om du eller någon av dina gäster önskar specialkost, glöm inte att tydligt informera oss om vilka livsmedel som ska uteslutas ur din beställning. God mat är till för alla oavsett preferenser eller specialbehov.

 

Vår mat är till stor del tillagade på ekologiska, närproducerade och MSC-märkta råvaror eftersom detta ligger oss varmt om hjärtat. Läs mer hur vi arbetar med hållbar utveckling. Vi väljer de bästa råvarorna med kvalitet, säsong och vår planets bästa i åtanke och skapar traditionell catering med modern twist. Sedan 1997 lagar vi mat med kärlek och väljer våra leverantörer med omsorg. I kombination med känsla, nyfikenhet och kunskap skapar vi catering för alla tillfällen till både företag och privatpersoner. 

Vår catering av julbuffé levereras till dig på hållbara engångsfat. 

 

Det småvarma kan vi leverera varmt eller så värmer du lätt upp enligt våra instruktioner. 

 

Vi rekommenderar att du beställer så snart som möjligt, risken är att vi blir fullbokade. December 2021 blev vi fullbokade vissa datum mer än en månad i förväg.

Exakt antal och eventuell specialkost meddelas en vecka innan eller efter överenskommelse.

Beställer ni julbord/jultallrik innan första advent bjuder vi på julgodis.

 

Nedan följer årets julbord, jultallrikar, mingel och desserter. Till julafton erbjuder vi en speciell meny – klicka på gröna knappen nedan.

Har du frågor eller vill ha råd så hjälper vi gärna till! Välkommen med din förfrågan och beställning!

 

Litet Julbord 2022

Ägghalva toppad med dillmajonnäs, äpple- och ingefärssill, senapssill, färskpotatis, Sofies gubbröra, kallrökt lax med hovmästarsås, skaldjursröra med dill och pepparrot

 

Grönkålssallad med granatäpple, parmesan och citronvinägrett, rökt kalkonbröst med julpicklade grönsaker och örtcrème, senapsgriljerad svensk julskinka med Sofies senap, rökt julkorv, rödbetssallad

 

Janssons frestelse, köttbullar, prinskorv, rödkål

 

Cheddar, vörtbröd, knäckebröd, vispat smör

 

Kuvertpris 395 kr (442 kr inkl moms) minimum 8 kuvert

Allergilista Litet julbord

Vegetariskt Julbord 2022

Ägghalva med dillmajonnäs, picklad svamp, brantevikstofu, färskpotatis, vegansk gubbröra, gravad morot med julpicklade grönsaker och hovmästarsås, grönkålssallad med granatäpple, parmesan, citronvinägrett och rostade frön, getostpaj med spenat och fikon, rödbetssallad, rotfruktssallad med babyspenat, senapsgriljerad rotselleri med Sofies senap

 

Veganska köttbullar, vegansk Janssons frestelse, kanel- & ingefärsglaserad Oumph, rödkål

 

Cheddar, vörtbröd, knäckebröd, vispat smör

 

Kuvertpris 395 kr (442 kr inkl moms) minimum 8 kuvert

Allergilista Vegetariskt julbord

Catering Julbord Göteborg

Stort julbord 2022

Ägghalva toppad med dillmajonnäs, äpple- och ingefärssill, senapssill, krämig Fjäråssill med pepparrot och dill, apelsin- och stjärnanissill, färskpotatis, Sofies gubbröra, kallrökt lax med hovmästarsås, skaldjursröra med dill och pepparrot, varmrökt lax med sauce verte

Getostpaj med spenat och fikon, rökt kalkonbröst med julpicklade grönsaker och örtcrème, senapsgriljerad svensk julskinka med Sofies senap, rökt julkorv, rödbetssallad, rotfruktssallad med strimlad grönkål och rostade frön

Janssons frestelse, köttbullar, prinskorv, kanel-och ingefärsglaserad fläsksida, rödkål

Cheddar, Stilton, Brie, fikonmarmelad, kex och grönsaker
Vörtbröd, knäckebröd, vispat smör

Wienernougat, chokladpraliner, chokladfudge med havssalt

Kuvertpris 525 kr (588 kr inkl moms)

minimum 8 kuvert

Allergilista Stort julbord

Lite sött efter maten?

Fransk chokladkaka med apelsinfrosting
42 kr (47 kr inkl moms)

Sofies Ris à la Malta med röda bär i glas
52 kr (58 kr inkl moms)

Saffranspannacotta med pepparkakscrunch
52 kr (58 kr inkl moms)

Vegansk saffranspannacotta med pepparkakscrunch
52 kr (58 kr inkl moms)

Minipanncotta med saffran och pepparkakscrunch
42 kr (47 kr inkl moms)

Ostbricka med Brie, Stilton, fikonmarmelad,

grönsaker och kex
69 kr (77 kr inkl moms)

Pris är per person, minimum 8 per sort

Catering Jul Göteborg
Catering Jultallrik Göteborg
Småvarmt till Jultallrikar

Småvarmpaket med Janssons frestelse, prinskorv och rödkål
79 kr (89 kr inkl moms)

Janssons frestelse
52 kr (58 kr inkl moms)

Kanel- & ingefärsglaserad fläsksida
52 kr (58 kr inkl moms)

Veganskt småvarmtpaket med Janssons frestelse, rödkål, kanel- & ingefärsglaserad Oumph
79 kr (89 kr inkl moms)

 

Pris per person, minimum 1 per sort

Jultallrik 2022

Ägghalva toppad med dillmajonnäs, äpple- och ingefärssill, senapssill, färskpotatis, Sofies gubbröra, skaldjursröra med dill och pepparrot, kallrökt lax med hovmästarsås, grönkålssallad med granatäpple, parmesan och citronvinägrett, rökt kalkonbröst med julpickade grönsaker och örtcrème, senapsgriljerad svensk julskinka med Sofies senap, rökt julkorv, köttbullar, rödbetssallad, Cheddar, vörtbröd, knäckebröd, Bregott

Kuvertpris 245 kr (275 kr inkl moms) minimum 1 styck
Allergilista Jultallrik

 

Vegansk Jultallrik 2022 

Picklad svamp, brantevikstofu, vegansk gubbröra, färskpotatis, gravad morot med julpicklade grönsaker och hovmästarsås, rödbetssallad, veganska köttbullar, grönkålssallad med granatäpple, citronvinägrett och rostade frön, senapsgriljerad rotselleri med Sofies senap, rotfruktssallad med babyspenat, vegansk ost, vörtbröd, knäckebröd, Becel

Kuvertpris 245 kr (275 kr inkl moms) minimum 1 styck
Allergilista Vegansk jultallrik

Julmingelbufféer 2022

Stora Julminglet 

Sofies gubbröra på rågsnitt

Dubbel sandwich med skaldjursröra

Getostpaj med spenat och fikon

Köttbullar och rödbetssallad på rågsnitt

Svensk julskinka med Sofies senap på vörtsnitt

Stiltoncrème och pepparkakor

Kuvertpris 235 kr (263 kr inkl moms)  en av varje/person, minimumbeställning 20 personer

Lilla Julminglet 

Sofies gubbröra på rågsnitt

Svensk julskinka med Sofies senap på vörtsnitt

Stiltoncrème och pepparkakor           

Kuvertpris 115 kr (129 kr inkl moms) en av varje/person, minimumbeställning 20 personer

 

Vegetariska Julminglet

Vegansk gubbröra på snitt

Veganska köttbullar med rödbetssallad på rågsnitt

Stiltoncrème och pepparkakor

Kuvertpris 115 kr (129 kr inkl moms) en av varje/person, minimum 20 stycken

Julbuffé dukning
Bordsdekoration. Låt naturen utanför bli en del av dukningen. Duka med granris i vaser, som en vacker krans eller bara genom att lägga grankvistar på varje kuvert. Låt små hyacinter stå i småvaser som ett pärlband över bordet. Det är dekorativt att sprida ut valnötter, röda svenska vinteräpplen eller torkade apelsiner på bordet.

Mys med levande ljus. Tända ljus skapar en varm, levande stämning. Vill du skapa herrgårdskänsla väljer du att duka med stora kandelabrar med långa antikljus. Vill du istället dekorera med flera små ljuskällor kan du dekorera med små, vackra ljuslyktor. Oavsett val ger levande ljus en mysig känsla.

Färgtema. Utgå ifrån en färg du tycker om. Oavsett om det är rött, grön, vitt, brunt eller guld är det viktigt att hålla fokus på denna och sedan eventuellt välja till en eller ett par accentfärger.

Bordsplacering. Oavsett storlek på sällskap är bordplacering ett kul sätt att bryta konstellationer och skapa nya kontakter. Det finns färdiga små julkulor att köpa eller gör det enkelt och skriv namn på vackra, klassiska julklappsetiketter.

Vi skapar helheten.

Vill du ha hjälp med hela paketet? Inga problem! Gourmet Sofie erbjuder inte bara catering av julbuffé och jultallrik. Vi hjälper dig att rama in hela arrangemanget. Det kan vara allt ifrån dryck, porslin, dukning, serveringspersonal, möbler och blommor.


Hör av dig till oss så berättar vi mer.

NYTTTT