Miljö & Hållbarhet & Covid-19

Gourmet Sofie har lagat mat med kärlek sedan 1997. Ekologiskt och närproducerat ligger oss varmt om hjärtat och när vi väljer råvaror har vi alltid kvalitet, säsong och miljö i åtanke. Den ekologiska andelen i vår matlagning ökar i takt med våra leverantörers utbud. Andelen ekologiska, närproducerade samt msc-märka råvaror är i snitt minst 50 % i våra bufféer. Varje vecka erbjuder vi fyra varma och tre kalla lunchrätter, varav de flesta är minst 50 % ekologiska. Samtliga rätter levereras med vårt hembakta ekologiska bröd och ekologiskt smör.

Naturskyddsföreningen har rankat de viktigaste råvarorna som gör mest skillnad för miljö och människor – kaffe, bananer, vindruvor, mejeriprodukter och potatis. Även äpple, citrusfrukter samt spannmål är bra att välja ekologiska. Vi på Gourmet Sofie har valt att köpa in råvarorna ovan ekologiska. Andelen ekologiska råvaror ökar i takt med att våra leverantörers utbud breddas.

På Gourmet Sofie utför vi allt vårt arbete med tanke på vår jord. Ta del av vår Miljöpolicy och Hållbarhetsplan nedan.

Hållbar utveckling är självklart för oss på Gourmet Sofie. Vi arbetar aktivt med att minska verksamhetens belastning på miljön och vi bedriver vår verksamhet ansvarsfullt och enligt standarderna ISO 9001, ISO 14001 för att säkerställa ett systematiskt kvalitets- och miljöarbete i företaget vilket är en trygghet för våra kunder och samarbetspartners. Närproducerat och att använda varor i säsong ligger i linje med vårt koncept. Genom att välja allt mer ekologiska produkter och tjänster i så stor utsträckning som möjligt bidrar vi till en bättre värld. Vår miljöpolicy är levande och en naturlig del i vårt dagliga arbete och vi minskar kontinuerligt vår miljöpåverkan med fokus på energi, kemikalier och transportområdet.

Bifogade filer

Information gällande hur vi agerar under Covid- 19 pandemin

Vi på Gourmet Sofie fortsätter att leverera Catering för alla tillfällen!
För snart 24 år sedan startade jag, Jessica Petersen Barber, Gourmet Sofie med min dåvarande partner . 1997 var det bara vi två som arbetade och i mars 2020 var vi ett team på nio personer och nu står inför den absolut största utmaningen någonsin. Hur länge skall det pågå?

Vår verksamhet bygger på leverans av mat till alla sorters fysiska möten mellan människor, både till företag och privata sammankomster. En av de rekommendationerna Folkhälsomyndigheten fortfarande (september 2020) står fast vid är “att de som kan skall arbeta hemifrån för att ta sitt ansvar för minskad smittspridning”.  Tyvärr påverkar detta Gourmet Sofies verksamhet enormt mycket då vår huvudsakliga verksamhet är företagscatering.

Allt fler längtar efter att få träffa sina kolleger, partners och kunder fysiskt igen. Att umgås, prata och skratta tillsammans – och inte minst inspireras av varandra. Vi på Gourmet Sofie har lösningar på de utmaningar Covid-anpassade möten innebär!

Alla ska självklart fortsätta att ta ansvar, men låt inte längre pandemin hindra Er från att träffas i verkligheten under trevliga former. Samla dina medarbetare och bjud in dina kunder, anpassat enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Träffas säkert över en bit mat på arbetsplatsen i stället för att gå ut på restaurang och trängas med okända.

Gourmet Sofie levererar inte bara mat för alla tillfällen. Vi kan även vara bollplank när du planerar för ett coronasäkrat möte. För oss är hälsa, renlighet och att arbeta i en miljö som minimerar bakterier och virus en självklarhet – så har vi alltid jobbat. Och vi har många lösningar så att vi tryggt kan träffas fysiskt igen – mat i individuell påse, mingelbox, portionstallrik, handsprit, plasthandskar, extra serveringsbestick … Kontakta oss för mer information!

Vi är fast beslutna att överleva denna pandemi och har som tur är några bra år i bakom oss då “vi sparat i ladorna”.  Men det är ett mycket tufft läge för oss. Bokningsläget är helt annorlunda än en normal höst och det skall bli intressant att se hur lång tid det kommer ta innan marknaden återhämtar sig. Vi är så tacksamma för alla beställningar – liten som stor.

  • På Gourmet Sofie har vi noggranna och strikta rutiner i hela vår verksamheten kring hygien och städning. Ni som kunder kan känna Er trygga med att vi har fortsatt fokus på hygien och noggrant följer utvecklingen av Covid-19 samt de råd som Folkhälsomyndigheten löpande ger. Av största vikt är att minska smittspridningen och mina medarbetare har tydliga direktiv angående att stanna hemma vid minst symptom.
  • I nuläget vet vi att coronavirus sprids genom kontakt mellan människor eller genom hostningar och nysningar, så kallad droppsmitta. Det finns ingenting som tyder på att viruset kan spridas genom att man äter mat eller dricker vatten. Kunskap från tidigare utbrott med liknande coronavirus visar att denna typ av virus smittar från sjuka personer och inte genom ytor som till exempel livsmedel och livsmedelsförpackningar (information från Livsmedelsverket).
  • Alla våra leveranser sköts av PostNord Express & Bud PEX som följer Folkhälsomyndighetens rekommenderade fysiska avstånd på 2 meter.
  • Gourmet Sofie erbjuder företag leveranser av catering till privatbostäder, för de som har medarbetare utspridda på flera platser. Eller om Ni har ett digitalmöte och sitter på olika geografiska platser och vill äta ihop. Kontakta oss för mer information!

Här kan du läsa Folkhälsomyndighetens information:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/

Kontakta oss