Miljö & Hållbarhet & Covid-19

På Gourmet Sofie utför vi allt vårt arbete med tanke på vår jord. Ta del av vår Miljöpolicy och Hållbarhetsplan nedan.

Hållbar utveckling är självklart för oss på Gourmet Sofie. Vi arbetar aktivt med att minska verksamhetens belastning på miljön och vi bedriver vår verksamhet ansvarsfullt och enligt standarderna ISO 9001, ISO 14001 för att säkerställa ett systematiskt kvalitets- och miljöarbete i företaget vilket är en trygghet för våra kunder och samarbetspartners. Närproducerat och att använda varor i säsong ligger i linje med vårt koncept. Genom att välja allt mer ekologiska produkter och tjänster i så stor utsträckning som möjligt bidrar vi till en bättre värld. Vår miljöpolicy är levande och en naturlig del i vårt dagliga arbete och vi minskar kontinuerligt vår miljöpåverkan med fokus på energi, kemikalier och transportområdet.

Bifogade filer

Information gällande Covid- 19

Vi på Gourmet Sofie fortsätter att leverera Catering för alla tillfällen!
För drygt 23 år sedan startade jag Gourmet Sofie med min dåvarande partner och det första året var det bara vi två som arbetade.
Nu är vi ett team på nio personer och står inför den absolut största utmaningen någonsin.

Vår verksamhet bygger på leverans av mat till alla sorters fysiska möten mellan människor. De beslut och råd till allmänheten Folkhälsomyndigheten gett de senaste dagarna har vi tyvärr resulterat i omfattande avbokningar men också ombokningar till juni, augusti, september av större och mindre event.
Glädjande nog inkommer även nya beställningar på mat för mindre möten – frukost, wraps, luncher, bufféer…

Vi är så tacksamma för alla beställningar och har god förhoppning att hålla Gourmet Sofie över ytan tills denna kaotiska situation vänder. Vi arbetar för att alla i vårt härliga, professionella team skall få ha kvar sina anställningar och vår önskan är att fortsätta leverera fräsch välsmakande mat till Göteborg med omnejd.

  • I nuläget vet vi att coronavirus sprids genom kontakt mellan människor eller genom hostningar och nysningar, så kallad droppsmitta. Det finns ingenting som tyder på att viruset kan spridas genom att man äter mat eller dricker vatten. Kunskap från tidigare utbrott med liknande coronavirus visar att denna typ av virus smittar från sjuka personer och inte genom ytor som till exempel livsmedel och livsmedelsförpackningar. (information från Livsmedelsverket)
  • Alla våra leveranser sköts av PostNord Express & Bud PEX som följer Folkhälsomyndighetens rekommenderade fysiska avstånd på minst 1-2 meter.
  • Gourmet Sofie kommer nu även erbjuda företag leveranser av catering till privatbostäder, för de som har medarbetare utspridda på flera platser. Ovanstående regler vid leveranser gäller självklart även i dessa fall. Kontakta oss för mer information!
  • På Gourmet Sofie har vi noggranna och strikta rutiner i hela vår verksamheten kring hygien och städning. Ni som kunder kan känna Er trygga med att vi har fortsatt fokus på hygien och noggrant följer utvecklingen av Covid-19 samt de råd som Folkhälsomyndigheten löpande ger. Av största vikt är att minska smittspridningen och mina medarbetare har tydliga direktiv angående att stanna hemma vid minst symptom.

Kontakta oss