Miljö & Hållbarhet

Gourmet Sofie har lagat mat med kärlek sedan 1997. Ekologiskt och närproducerat ligger oss varmt om hjärtat och när vi väljer råvaror har vi alltid kvalitet, säsong och miljö i åtanke. Den ekologiska andelen i vår matlagning ökar i takt med våra leverantörers utbud. Andelen ekologiska, närproducerade samt msc-märka råvaror är i snitt minst 50 % i våra bufféer. Varje vecka erbjuder vi fyra varma och tre kalla lunchrätter, varav de flesta är minst 50 % ekologiska. Samtliga rätter levereras med vårt hembakta ekologiska bröd och ekologiskt smör.

Naturskyddsföreningen har rankat de viktigaste råvarorna som gör mest skillnad för miljö och människor – kaffe, bananer, vindruvor, mejeriprodukter och potatis. Även äpple, citrusfrukter samt spannmål är bra att välja ekologiska. Vi på Gourmet Sofie har valt att köpa in råvarorna ovan ekologiska. Andelen ekologiska råvaror ökar i takt med att våra leverantörers utbud breddas.

På Gourmet Sofie utför vi allt vårt arbete med tanke på vår jord. Ta del av vår Miljöpolicy och Hållbarhetsplan nedan.

Hållbar utveckling är självklart för oss på Gourmet Sofie. Vi arbetar aktivt med att minska verksamhetens belastning på miljön och vi bedriver vår verksamhet ansvarsfullt och enligt standarderna ISO 9001, ISO 14001 för att säkerställa ett systematiskt kvalitets- och miljöarbete i företaget vilket är en trygghet för våra kunder och samarbetspartners. Närproducerat och att använda varor i säsong ligger i linje med vårt koncept. Genom att välja allt mer ekologiska produkter och tjänster i så stor utsträckning som möjligt bidrar vi till en bättre värld. Vår miljöpolicy är levande och en naturlig del i vårt dagliga arbete och vi minskar kontinuerligt vår miljöpåverkan med fokus på energi, kemikalier och transportområdet.

Bifogade filer

Kontakta oss