Uppläggning & Engångsmaterial

Nedan visar vi hur vi lägger upp maten ni beställer samt hur vårt komposterbara engångsmaterial ser ut – för PDF-format tryck här! Kontakta oss gärna om ni vill ha råd eller har frågor!

Hållbar utveckling är viktigt för oss på Gourmet Sofie och vi arbetar aktivt med att minska verksamhetens belastning på miljön. Vår definition av hållbar utveckling är utveckling som tillgodoser dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillgodose sina behov.

Vi bedriver vår verksamhet ansvarsfullt och enligt standarderna ISO 9001 och ISO 14001 för att säkerställa ett systematiskt kvalitets- och miljöarbete i företaget vilket är en trygghet för våra kunder och samarbetspartners. Vill ni veta mer så ta del av vår Hållbarhetsplan som vi publicerat på vår hemsida eller kontakta oss för mer information.

99% av allt vi levererar till företag och privatpersoner lägger vi upp på engångsmaterial. I linje med vårt hållbarhetstänk söker vi kontinuerligt efter miljövänliga alternativ med hänsyn till produktens hela livscykel och har ett nära samarbete med våra leverantörer. Bland annat har vi under flera år har vi sökt efter en funktionell ersättning för folioformen som vi idag levererar våra varma luncher i som måste uppfylla våra högt ställda krav. Och nu äntligen har vi hittat den!

Vi kommer kontinuerligt att fortsätta vårt arbete med att hitta allt mer hållbart engångsmaterial och uppdatera vårt sortiment allt eftersom våra leverantörer får in nya och mer hållbara produkter. Det är mycket nytt på detta område på ingång lovar de!


Vi packar nästan alla beställningar i packlådor från våra leverantörer som vi återanvänder.
Packlådornas dimensioner är 60x40x10 cm.
Värmeboxens mått är 64x43x43 cm.

 


Lunch

Engångskit – bestick, servett, glas, tallrik (se ovan till höger)

Glas tillverkad av PLA (100 % fossilfri, förnyelsebar råvara – stärkelse från majs och sockerrör), tål temperatur upp till 40 grader.
PLA sorteras i Sverige som brännbart. Om vi i hade haft industriell kompostering så hade denna kunnat komposteras.

Stabila plastbestick tillverkade av C-PLA (100 % fossilfri, förnyelsebar råvara – stärkelse från majs och sockerrör) där PLA kristalliseras för att få den starkare samt tåla högre temperatur.
C-PLA plast sorteras i Sverige som brännbart. Om vi hade haft industriell kompostering så hade denna kunnat komposteras.

Tallrik av naturfiber tillverkad av 100 % förnyelsebar råvara (restprodukt från bland annat sockerrörstillverkning).
Återvinns som pappersförpackning.

Box varm mat är tillverkad av papper från certifierat och ansvarsfullt skogsbruk (värnar om miljöanpassning, skogens mångfald samt främjar ett långsiktigt skogsbruk). Återvinns som pappersförpackning.

 

 

 

 

 

 

Sallader levereras i en naturfiberform tillverkad av 100 % förnyelsebar råvara (restprodukt från bland annat sockertillverkning).
Återvinns som pappersförpackning.

Det transparanta locket för trevlig presentation tillverkas av R-PET plast. Detta lock behövs även för att säkerställa kvaliteten under frakten och är tyvärr det enda som erbjuds i dagsläget.
Återvinns i plaståtervinning.

 

 


Buffé

Palmbladsfat/skålar alternativt på vårt vita porslin
Kommer vi inte överens om annat så lägger vi upp er buffé på engångsfat och skålar.

Palmbladsfat och skålar är tillverkade av fallna palmblad som formpressas helt utan tillsatser. Produkter tillverkade av palmblad sorteras i Sverige som brännbart. Hade vi haft industriell kompostering i Sverige så hade dessa istället fungerat att kompostera.
Tyvärr finns endast mindre modell av skålar tillverkade av palmblad istället använder vi en naturfiberform tillverkad av 100 % förnyelsebar råvara (restprodukt från bland annat sockertillverkning).
Återvinns som pappersförpackning.

Väljer ni istället att vi lägger upp på vårt vita porslin skall detta returneras diskat alternativt debiterar vi er för det. Ur ett miljöperspektiv belastas vår miljö med extra kilo vid leverans, returleverans till oss samt diskningen av porslinet.

 


Palmbladstallrik

Tillverkade av fallna palmblad som formpressas helt utan tillsatser. Produkter tillverkade av palmblad sorteras i Sverige som brännbart. Hade vi haft industriell kompostering i Sverige så hade dessa istället fungerat att kompostera.

Palmbladstallriken har vi i två storlekar (17×17, 24×24 cm). Den är mycket stabil och ett bra alternativ vid servering av buffé. Vi har även vinglas och champagneglas i plast.

 

 

 

 

 

 

 

 


Mingelbox i papp är tillverkad av 50% återvunnet papper. På insidan finns en beläggning av PE för att formen skall hålla tätt.
Återvinns som pappersförpackning.

 

 

 

 

 

 

 

 


Kaffemuggen är tillverkad av papper från certifierat och ansvarsfullt skogsbruk (= värnar om miljöanpassning, skogens mångfald samt främjar ett långsiktigt skogsbruk). På insidan av muggen finns en plastbeläggning i PLA (100 % förnyelsebar råvara i form av majsstärkelse) för att klara längre kontakt med vätska och värme.
Återvinns som pappersförpackning.

 

 

 

 

 

 

 

Smoothieglas tillverkad av PLA (100 % fossilfri, förnyelsebar råvara – stärkelse från majs och sockerrör), tål temperatur upp till 40 grader.
PLA sorteras i Sverige som brännbart. Om vi i hade haft industriell kompostering så hade denna kunnat komposteras.

Sugrör tillverkade av PLA (100 % fossilfri, förnyelsebar råvara – stärkelse från majs och sockerrör).
PLA plast sorteras i Sverige som brännbart. Om vi hade haft industriell kompostering så hade sugröret kunnat komposteras.