Ekologisk

Närproducerat och MSC-märkt

Gourmet Sofie har lagat mat med kärlek sedan 1997. Ekologiskt och närproducerat ligger oss varmt om hjärtat och när vi väljer råvaror har vi alltid kvalitet, säsong och miljö i åtanke. Den ekologiska andelen i vår matlagning ökar i takt med våra leverantörers utbud. Andelen ekologiska, närproducerade samt MSC-märka råvaror är i snitt minst 50 % i våra bufféer. Varje vecka erbjuder vi fyra varma och tre kalla lunchrätter, varav de flesta är minst 50 % ekologiska. Samtliga rätter levereras med vårt hembakta ekologiska bröd och ekologiskt smör.

Flera av våra beställare har idag krav från företagsledningen på ett visst ekologiskt inslag när de köper catering, dock har få uttalat i vilken grad eller hur det skall beräknas. På Gourmet Sofie har vi valt att använda oss av hur stor andel i procent av rättens totala vikt som är producerad av ekologiska, närproducerade samt MSC-märkta råvaror. Vi har exempelvis avtal med en kund som har som krav att minst 50 % av rättens totalvikt skall vara ekologisk. Vi tycker detta blir enkelt!

Naturskyddsföreningen har rankat de viktigaste råvarorna som gör mest skillnad för miljö och människor – kaffe, bananer, vindruvor, mejeriprodukter och potatis. Även äpple, citrusfrukter samt spannmål är bra att välja ekologiska.

Vi på Gourmet Sofie har valt att köpa in råvarorna ovan ekologiska. Andelen ekologiska råvaror ökar i takt med att våra leverantörers utbud breddas.

Nedan presenteras vår Hållbarhetsplan och Miljöpolicy som pdf.

Bifogade filer

Kontakta oss