Ekologisk

Närproducerat och msc-märkt

På Gourmet Sofie lagar vi sedan 1997 mat med kärlek och väljer våra leverantörer med omsorg. Ekologiskt och närproducerat ligger oss varmt om hjärtat. Vi väljer de bästa råvarorna med kvalitet, säsong och vår planets bästa i åtanke. I kombination med vår kärlek till råvarorna, känsla, nyfikenhet och kunskap skapar vi traditionell catering med modern twist till både företagscatering och privatcatering. Den ekologiska andelen råvaror i vår matlagning ökar i takt med våra leverantörers utbud och andelen ekologiska, närproducerade samt msc-märka råvaror är i snitt minst 50 % i våra bufféer och luncher.

Under flera år har vi på Gourmet Sofie haft ett hel-ekologiskt sortiment (snittar, frukost, bufféer, kalla/varma luncher samt tre rätters middag) men andelen ekologiska och närproducerade råvaror i alla rätter ökar ständigt. Minst hälften av veckans sju rätter är tillagade av minst 50 % ekologiska råvaror, övervägande andel av våra bufféer är tillagade av minst 50 % ekologiska, närproducerade samt msc-märkta råvaror.

Flera av våra beställare har idag krav från företagsledningen på ett visst ekologiskt inslag när de köper catering, dock har få uttalat i vilken grad eller hur det skall beräknas. På Gourmet Sofie har vi valt att använda oss av hur stor andel i procent av rättens totala vikt som är producerad av ekologiska, närproducerade samt msc-märkta råvaror. Vi har exempelvis avtal med en kund som har som krav att minst 50 % av rättens totalvikt skall vara ekologisk. Vi tycker detta blir enkelt!

Naturskyddsföreningen har rankat de viktigaste råvarorna som gör mest skillnad för miljö och människor – kaffe, bananer, vindruvor, mejeriprodukter och potatis. Även äpple, citrusfrukter samt spannmål är bra att välja ekologiska.

Vi på Gourmet Sofie har valt att köpa in råvarorna ovan ekologiska. Andelen ekologiska råvaror ökar i takt med att våra leverantörers utbud breddas.

Hjärtligt välkommen att kontakta med frågor på 031 – 140 160 eller skicka ett mail till info@gourmetsofie.se.

Välkommen att kontakta oss för råd, tips och offert!