Ekologisk

Närproducerat och msc-märkt

Gourmet Sofie har lagat mat med kärlek sedan 1997. Ekologiskt och närproducerat ligger oss varmt om hjärtat och när vi väljer råvaror har vi alltid kvalitet, säsong och miljö i åtanke. Den ekologiska andelen i vår matlagning ökar i takt med våra leverantörers utbud. Andelen ekologiska, närproducerade samt msc-märka råvaror är i snitt minst 50 % i våra bufféer och luncher.

Flera av våra beställare har idag krav från företagsledningen på ett visst ekologiskt inslag när de köper catering, dock har få uttalat i vilken grad eller hur det skall beräknas. På Gourmet Sofie har vi valt att använda oss av hur stor andel i procent av rättens totala vikt som är producerad av ekologiska, närproducerade samt msc-märkta råvaror. Vi har exempelvis avtal med en kund som har som krav att minst 50 % av rättens totalvikt skall vara ekologisk. Vi tycker detta blir enkelt!

Naturskyddsföreningen har rankat de viktigaste råvarorna som gör mest skillnad för miljö och människor – kaffe, bananer, vindruvor, mejeriprodukter och potatis. Även äpple, citrusfrukter samt spannmål är bra att välja ekologiska.

Vi på Gourmet Sofie har valt att köpa in råvarorna ovan ekologiska. Andelen ekologiska råvaror ökar i takt med att våra leverantörers utbud breddas.

Hjärtligt välkommen att kontakta med frågor på 031 – 140 160 eller skicka ett mail till info@gourmetsofie.se.

Välkommen att kontakta oss för råd, tips och offert!